top of page

KICKBOXNING

Vad är kickboxning?

Enkelt sagt kan man säga att kickboxning är boxning med sparkar mot kropp, huvud och i vissa tävlingsformer även lår. I ett historiskt perspektiv så skapades kickboxningen i USA för att olika karate och taekwondostilar skulle kunna enas om gemensamma regler. Tidiga namn på kickboxning var full-contact karate och sportkarate. I dag är kickboxning en sport och en idrott. Utan krav på att följa gamla traditioner så kan kickboxningen ta till sig modern forskning kring psykologi, pedagogik och fysisk träning.

 

Ett typiskt träningspass börjar med uppvärmning, fortsätter med olika tekniker på mitsar (slagkuddar) och avslutas med stretching. Allt varvas med fysträning. Mellan 5-10% av de som tränar kickboxning tävlar också. Det finns två huvudsakliga tävlingsstilar: Light Contact (vanligast) och Full Contact, båda stilarna finns även med sparkar mot lår. Vid tävlingar bärs full utrustning dvs hanskar, tandskydd, hjälm, suspensoar, benskydd, fotskydd och för tjejer även bröstskydd. Skador är ovanliga.

 

Läs mer om kickboxningens historia.

 

Börja träna?

På Göteborgs Kickboxning lägger du själv ribban för hur du vill träna och hur bra du vill bli. Våra instruktörer har coachat ett flertal SM- medaljörer och vill du satsa på landslaget så hjälper vi dig. Men vill du hellre träna för att få allsidig och skadefri träning i en trygg miljö där du tränar upp din styrka, kondition, koordination och flexibilitet så går det också.

 

Vilken nivå du än vill lägga dig på så hjälper vi dig att få ut maximalt av din träning och ha kul hela vägen!

 

Vad behövs för att börja träna?

Som nybörjare behöver du bara träningsbyxor/shorts, t-shirt och vattenflaska. Vi tränar barfota. Tycker du att det är kul och vill få ut mer av din träning köper du säckhandskar och benskydd. Vi hjälper dig såklart att välja rätt utrustning.

 

I motions- och sportgruppen vill vi att du har klubbens kläder och eftersom vi även börjar sparras behövs boxningshandskar, suspensoar, benskydd och tandskydd.

 

För att träna hos oss krävs även att du betalar in avgift för provträning eller registrerar dig som medlem och betalar in en terminsavgift. Provträningsavgiften betalas kontant på plats, medan medlemsavgiften betalas in till vårt bankgiro. Läs mer om medlemsavgifter.

bottom of page