top of page

Terminsstart 21/8

BREAKING NEWS: Från och med den 21:e augusti, när höstterminen börjar, kommer vi att ändra upplägget för fortsättningsgruppen. Fortsättningsgruppen utgörs idag främst av de medlemmar som tränade i nybörjargruppen förra terminen. De senaste åren har fortsättningsgruppen tränat tillsammans med nybörjargruppen på passet 19:30 - 20:50. Nu kommer fortsättningsgruppen istället att träna tillsammans med den avancerade gruppen 17:50 - 19:10.

Bakgrunden till denna ändring är att vi har upplevt ett för stort kunskapsglapp mellan fortsättningsgruppen och avanceradegruppen. Genom att göra denna förändring kommer vi att höja lägsta nivån i avanceradegruppen och även höja den högsta nivån i vår fortsättningsgrupp.

Uppvärmning, tänjning, fys och stretch kommer att ske i gemensam grupp med både fortsättare och avancerade. Under teknikdelen av passet så delas gruppen in i två grupper. Båda grupperna kommer i de flesta fallen att göra samma övningar, men krav och nivå kommer att ligga betydligt högre i den avancerade gruppen. Ett tydligt sådant exempel är kontaktgraden som kommer vara högre i avancerade gruppen.

Kommer alla som tidigare tränat i avancerade gruppen göra det? Svaret är nej. Om du (eller din instruktör) inte känner att du klarar att möte de krav som ställs för avanceradegruppen så tränar du fortsättningsgruppen (det är fortfarande 17:50 - 19:10 som gäller).

Är du osäker på vilken grupp du ska köra i? Det spelar inte så stor roll. Kom på passen så kommer det att ge sig under terminen.

Vi tror och hoppas att denna förändring kommer göra övergången från nybörjare till avancerad fighter enklare. Det kommer ge er medlemmar större möjlighet att stanna kvar i fortsättningsgruppen en längre tid för att hinna mogna och utvecklas innan ribban höjs.

Vi tror också att detta kommer skapa möjlighet att bättre utmana våra avancerade fighters, utan att det blir för tuff nivå för vissa i gruppen.

Mer info om träningstider här

220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page