Hoppa till sidans innehåll

Tillfälliga klubbregler p.g.a Covid-19

19 MAR 2020 20:28
På grund av pandemin har styrelsen beslutat om särskilda restriktioner som ska gälla för att minimera risken för smittspridning i vår verksamhet. De nya riklinjerna gäller fr.o.m. terminsstart 17 augusti och tillsvidare.
 • Uppdaterad: 19 MAR 2020 20:28

Kickboxning är en kontaktsport. Träning helt utan kroppskontakt är därför inte möjligt, men det finns ändå mycket vi tillsammans kan göra för att minimera risken för smittspridning och bedriva vår träning på ett sätt som är förenlig med de rådande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och RF.

Fr.o.m. den 17 augusti återgår vi till att träna inomhus. Antal personer som får uppehålla sig i träningslokalen (omfattar samtliga rum: entré, omklädningsrum och träningsyta) är maximalt 50 stycken. I dagsläget krävs ingen föranmälan för att deltaga på ett pass. Instruktören på plats har rätt att avvisa deltagare om gruppen vid något tillfälle blir för stor (först till kvarn gäller).

För att hålla nere antal personer som vistas i lokalen samtidigt flyttas nybörjarpasset till 19:40 - 21:00 (jämfört med 19:30 - 20:50 föregående termin). Alla deltagare i motions-/sportgruppen ska lämna lokalen senast 19:25. Deltagare i nybörjargruppen får beträda lokalen först fr.o.m. 19:25 (om du är på plats tidigare, vänligen vänta utanför lokalen).

Tillvidare tillåter vi inga åskådare i lokalen. Endast deltagare och instruktörer får vistas i lokalen under pågående träningspass. Närstående och föräldrar i ungdomsgruppen lämnar lokalen efter att ni lämnat av ert barn. Skriv barnets namn och ert telefonnummer på närvarolistan så att vi kan kontakta er ifall något skulle hända. När passet slutat väntar ni på ert barn utanför lokalen. Om det är första gången ditt barn provtränar hos oss tillåter vi medföljande närstående (högst 2 personer) att stanna i lokalen under passet.

Större delen av vår träning sker i par (d.v.s. tillsammans med en träningskamrat som t.ex. håller mitsar eller är din sparringpartner). Vi behåller samma träningskamrat under hela passet. Partnerbyte under ett och samma pass sker enbart på instruktörens uppmaning vid särkilda tillfällen (t.ex. träning inför match). Det kommer troligtvis inte att vara möjligt och hålla avstånd till din träningspartner under hela passet, men se till att hålla avstånd till övriga deltagare (gäller även före och efter passet).

Som deltagare ska du hjälpa till att minimera smittspridningen genom att:

 • Stanna hemma om du känner minsta sjukdomssymtom (t.ex. halsont, hosta, snuva, feber eller huvudvärk). Gäller även milda symtom.
 • Om du har varit sjuk kan du återgå till träning när samtliga nedanstående punkter är uppfyllda:
  • Det har gått minst sju dagar sedan du insjuknade.
  • Du har varit symtomfri i minst 2 dagar.
 • Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten före och efter träningspasset. Det finns även handsprit i lokalen.
 • Torka av dina handskar med ytdesinfektionsmedel (finns i lokalen) efter träningspasset.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Undvik kroppskontakt och håll avstånd när detta är möjligt.
 • Undvik att vidröra ditt eget eller din träningskamrats ansikte med händerna.
 • Duscha och byt om hemma om du kan.
 • Om du insjuknar kort efter ett pass. Rapportera det till klubben via This is a mailto link eller Facebook-messenger.

Om du själv tillhör någon av sjukdomens riskgrupper, eller i din vardag kommer i nära kontakt med dessa (t.ex. om du arbetar inom sjukvård eller äldrevård), har du rätt att frysa ditt medlemskap i upp till två månader åt gången.

Föreningens styrelse följer löpande utvecklingen och de råd som lämnas av Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, specialförbund och andra myndigheter. Vi kommer löpande att genomföra riskbedömningar av det aktuella läget och anpassa oss därefter. Om du har frågor mejla till This is a mailto link eller skriv till oss på Facebook

Skribent: Linus Grinsvall
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Kickboxningsklubb - Budo och Kampsport
Södra Gubberogatan 8
41663 Göteborg

Besöksadress:
Södra Gubberogatan 8
41663 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@goteborgskickbo...

Se all info